KONYA / KARATAY - Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi

May

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ´Hayalimdeki 2053 Türkiye´si´ adlı yarışmada kompozisyon dalında okulumuz öğrencilerinden Beyzanur DEMİRTAŞ Türkiye derecesi yaparak mansiyon ödülü kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuz gezi kulübü tarafından 27 Nisan- 1 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale-Ege Kültür Gezimiz gerçekleştirilmiştir. Gezi süresince öğrencilerimize şanlı tarihimize altın harflerle kazıdığımız Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği Gelibolu Milli Parkı, Assos Antik Kenti, Ayvalık İlçesi ve koyları, Kuşadası İlçesi, Efes Antik Kenti, Şirince Köyü ve İzmir ilimiz gezdirilmiştir.

May

Okulumuz gezi kulübü tarafından 20 - 23 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Batı Karadeniz Kültür Gezimiz  gerçekleştirilmiştir. Gezi süresince  öğrencilerimize güzide bölgelerimizden Batı Karadeniz’in önemli güzelliklerinden Abant Gölü Milli Parkı, Gölcük Milli Parkı, Devrek, Amasra, Şeker Kanyonu, Cam Teras, Safranbolu ve Karabük   gezdirilmiştir.

Mrt

Kahraman ecdadımızın sergilediği azim ve fedakârlığın hafızalarda canlı tutulması adına, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün yıl dönümünde okulumuzda öğrencilerimizle üzüm hoşafı içildi, ekmek yenildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okul pansiyonlarında Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Türkiye genelinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okul pansiyonlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen program çerçevesinde okulumuz pansiyonu öğrencileri Konya İl Müftülüğü Vaizi Mehmet Toker Beyefendi“Vatan Sağ Olsun” teması ile buluştu.   Vatanseverlik, millî birlik ve beraberlik, şehitlik ve gazilik konularında söyleşiler gerçekleştirildi.

Mrt

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşının kabulünün 97. yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u anma günü programı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda çeşitli etkinliklerin olduğu bir törenle kutlandı. Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Garnizon Komutanı Hv.Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kaymakamlar, rektör yardımcıları, kurumların il müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mrt

Okulumuz 9. Sınıf Öğrencilerimize Karatay İlçe Sağlık Merkezi Tarafından  ´Sağlıklı Gelecek İçin Diyabetin Farkındayız´  Konulu Seminer Verilmiştir

Mrt

KOP İdaresine bağlı illerde başlatılan “KOP Okuyor” projesi kapsamında  "En Çok Kitap Okuyan" öğrencilerimiz teşekkür belgelerini aldılar

Mrt

3 projemiz Konya Bölge Finallerinde.

Şbt

Sayın Kaymakamımız A. Selim PARLAR, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer BÜYÜKMANAV ve Okul Müdürümüz Sayın Uzm. Öğrt. Mustafa UYSAL’ın da katıldıkları,  OKİP Sanat Grubu´nun oluşturup yaptığı “Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi 18 Mart Köşesi Çanakkale Savaşı Duvara Resim Çalışması”nın açılışını gerçekleştirdiler.

Şbt

Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi 15 Temmuz salonunda OKİP (Okul Kültürünü İyileştirme Projesi) kapsamında Hazırlık Sınıflarına yönelik başlatılan “Hazırlık Sohbetleri” etkinliğinin ilki başarıyla gerçekleştirildi.
Konuşmacılar:
Hasan Alperen TUNCER, Ayşegül AKSOY, Mehmet Han ÇELİK, Deniz Nur BERK, Hatice BÜYÜKÇETİN

Hazırlık Sohbetleri’nin ilki niteliğini taşıyan “Ne Gerek Var” başlıklı Sohbette;
Sosyal Bilimler Lisesi Okul Kültürü’nün tanımı, Hazırlık sınıfında kişisel gelişime katkı sağlamanın önemi, Üretken kişiliğe sahip olan gençlerin karşılaştığı tepkiler, Disiplinli çalışma yolları ve bir hayali üç adımda hayata geçirmek gibi konulardan bahsedildi.

05.02.2018 Tarihinden itibaren geçerli Okul Zaman Tablomuz