BENİ YAKINDAN TANI, ARAMIZDA ENGEL YOK

02.05.2024 101

Değerler kulübü öğrencileri Engelliler Haftası sebebiyle “Beni Yakından Tanı, Aramızda Engel Yok” sloganı ile yürüttüğü faaliyetleri kapsamında Karatay Özel Öğretim Uygulama Okulu 3.III Kademe Okulunu ziyaret ettiler. Bu kapsamda Öğrencilerimiz ev sahibi okul öğrencilerinin hazırladığı ‘Kınalı Ali’ adlı tiyatro gösterisini ilgiyle izlediler. Ayrıca ‘Yedi İklim Bir Mevsim’ ve ‘100. Yıl Parla’ adlı gösterileri hayranlıkla izlediler. Ziyarette değerler kulübü öğrencileri özel eğitim öğrencilerine müzik ziyafeti verdiler. Değerler kulübü öğrencileri başta seramik olmak üzere, geleneksel el sanatları ve diğer atölyeleri, botanik bahçe ve evcil hayvanlar bölümünü ziyaret ettiler. Özel eğitim öğretmenleri değerler kulübü öğrencilerine otizm ve engellilik ile ilgili seminer verdiler. Yapılan faaliyet sonucu özel eğitim öğrencilerinin hayata bağlanma, motivasyon ve paylaşım konusundaki farkındalıkları artırılırken değerler kulübü öğrencileri de kendilerinin dışındaki bir hayatı yerinde görerek sahip oldukları nimetlerin farkına varmış oldular. Bu faaliyetlerin dışında okul öğrencilerimiz Öğrenciler arasında gerçekleştirilen bu etkileşim ile engelleri aşmanın mümkün olduğu, engelli insanların aslında engelli olmadığı, engelleri ile birlikte hayatta başarılı olabilecekleri gerçeği anlaşılmış oldu.

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024